Projectomschrijving

Voor deze tuin is een ontwerp gemaakt met behoud van de aanwezige symmetrie en veel bestaande elementen.  De tuin is praktischer ingericht, maar het lijnenspel is bewaard gebleven. Er is voldoende ruimte voor de kinderen, maar ook aan de volwassenen is gedacht.
De overkapping met buitenkeuken en loungeplek is een echte functionele ruimte geworden, die de tuin direct een grote meerwaarde geeft. Dichtbij op het hoofdterras is een grote eethoek ingericht met een natuurlijk schaduwdak van moeraseiken.
Ontspanning is een belangrijk thema in deze tuin. Hiervoor is een wellness  gedeelte gecreëerd. Bij de bestaande barrelsauna is een buitendouche geplaatst en is ruimte voor een hottub/ jacuzzi ingetekend. Ligbedden en een intiem terras zijn vlakbij, hier kan worden afgekoeld en relaxed. Rechts achterin de tuin bevindt zich de kinderhoek met speeltoestellen, waaronder schommels, ingegraven trampoline en speelhuis met glijbaan en zandbak. Op een overzichtelijke plek, die vanuit de terrassen in de gaten gehouden kan worden, maar toch ver van het huis gelegen, om deze opvallende speelelementen zo min mogelijk het beeld te laten bepalen.